Vleeskroketten

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 200 gram fijngesneden kalfsfricandeau
  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 blaadjes witte gelatine of 6 gram poedergelatine
  • 4 deciliter bouillon, zelfgemaakt of van 1 tablet
  • 3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie
  • Geraspte nootmuskaat
  • Gezeefd paneermeel
  • 1 ei
  • 1/2 bosje gewassen gedroogde peterselie
  • Aroma
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Besprenkel het vlees met wat aroma en strooi er zout en peper op.

Smelt de boter, voeg hier de bloem aan toe en laat deze enigszins gaar worden. Week de gelatine in veel koud water. Schenk de bouillon al roerende door de boter met bloem. Knijp de gelatine uit en los die goed op in de gladgebonden saus. Voeg het vlees, peterselie, en naar smaak nootmuskaat, aroma, peper en zout toe.

Maak een platte schotel nat, strijk de ragout in een gelijkmatige laag op de schotel uit en deze afgedekt in de koelkast. Vorm van het koude mengsel met twee lepels rolletjes van gelijke grootte zonder barstjes. Wentel deze door de paneermeel.

Klop het ei met 1 lepel water en wat zout los. Verwarm het frituurvet, er mag geen witachtige damp te zien zijn. Haal de rolletjes door het geklopte ei en vervolgens weer door de paneermeel. Laat de rolletjes in het frituurvet door en door warm en mooi van kleur.

Bak de takjes peterselie gaar en knappend. Snijd deze fijn en doe in een kommetje met 2 eetlepel frituurvet en 2 eetlepels paneermeel. Leg de kroketten op een warme schaal en garneer met het peterseliemengsel en enkele verse peterselieblaadjes.

Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade!

For_page_vleeskroketten3