Chinese loempia's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Olie
  • 1 kopje sojasaus
  • 1 koje oestersaus
  • 1 kopje honingsaus

Voor het deeg

  • 300 gram patentbloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 200 gram varkenfilet
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 100 gram taugé
  • 0,5 kopje sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 0,5 kopje sherry
  • 1 eetlepel maïzena
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

Meng het bloem en het zout in een kom. Voeg het water en de olie toe. Kneed hier een soepel deeg van. Vorm vervolgens een dikke rol, pak deze in met folie en leg minstens een half uur in de koelkast om te laten rusten.

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes. Verhit de sesamolie en braad hierin het vlees. De uitjes en de paprika schoonmaken. Snijd in kleine stukjes en voeg bij het vlees in de pan. Alles nog kort bakken. De taugé wassen en zeer goed laten uitlekken. Bak ook dit kort mee.

Meng de sojasaus met de honing en de sherry. Maak hiermee de maïzena aan. Voeg het mengsel bij het vlees. Laat de pan eenmaal aan de kook komen en breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Snijd het deeg in dunne plakken, rol het dun uit. Dan de vulling erop leggen en weer oprollen. Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er niets uit kan vallen.

Verhit olie in de fonduepan en bak hierin de loempia's. Als deze gaar zijn eruit halen en direct met de sauzen opdienen.

Tip: bijzonder lekker smaken deze loempia's wanneer u ze met slabladeren omwikkelt en dan in de sauzen doopt.

 

For_page_chinese_loempia_s_2